Bezelye Kebabı
Bezelye Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr kuşbaşı (dana ya da kuzu)
- 250 gr bezelye
- 2 küp doğranmış havuç
- 1 küp doğranmış patates(tercih)
- 1 küçük kuru soğan
- 2 soyulmuş ve küp doğranmış domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım limon suyu
- Tuz ve baharatlar(ne isterseniz)
- Zeytinyağı
Bezelye Kebap Tarifi Yapılışı
Havuç ve patatesi küp küp doğrayıp hafif pembeleşene kadar kızartınız. Bezelyeyi haşlayıp eti ve diğer sebzeleri bir tavada soteleyin. İçine karabiber, tuz atınız bütün işlem bitikten sonra borcamın en altına hazırladığımız soteyi döküyoruz. Üstüne bezelye sonra havuç, patates fırına veriyoruz. Mükemmel bir lezzet. Afiyet olsun.