Firik Cacığı Tarifi
Firik cacığı tarifi malzemeleri;
- 1 bardak firik
- 1 kase süzme yoğurt
- ½ kase haşlanmış nohut
- 1 diş sarımsak
- Birkaç dal taze nane yaprağı
- ½ su bardağı su
- Sızma zeytinyağı
- Kuru nane
- Kaya tuzu
Yapılışı;
- Firiği tuz eklediğiniz bol suda 30 dakika haşlayın ve süzüp soğumaya bırakın
- Tuz naneyi incecik kıyın.
- Sarımsağı havanda dövün
- Süzme yoğurda suyu ilave edip birkaç dakika çırparak yağını çıkartın.
- İçine sarımsağı, naneleri, haşlanmış nohutu ve firiği ekleyip güzelce harmanlayın.
- Hazır olan cacığı bol kuru nane ve zeytinyağı ile servis edin.