İç Pilavı Tarifi
İç pilavı tarifi malzemeleri;
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı badem içi
- 2 yemek kaşığı soyulmuş Antep fıstığı
- 1 kase soyulmuş kestane
- Yarım demet kıyılmış dereotu
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kaya tuzu
Yapılışı;
- Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin. Daha sonra süzüp bol su ile yıkayın.
- Pilav tenceresine tereyağını koyup çam fıstıklarını ve bademleri kavurmaya başlayın.
- Fıstıklar hafifçe renk değiştirince içine pirinci, Antep fıstığını, kestaneyi, kuş üzümünü ve baharatları ekleyin.
- Hepsini beraberce 5 dakika kavurup suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın
- Kısık ateşte 10-12 dakika pişirip altını kapatın ve bu esnada dereotunu ilave edin.
- 15 dakika dinlendirip servis edin.