İç Pilavı Tarifi

İç Pilavı Tarifi

İç pilavı tarifi malzemeleri;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı badem içi
  • 2 yemek kaşığı soyulmuş Antep fıstığı
  • 1 kase soyulmuş kestane
  • Yarım demet kıyılmış dereotu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kaya tuzu

Yapılışı;

  • Pirinci sıcak suda 30 dakika bekletin. Daha sonra süzüp bol su ile yıkayın.
  • Pilav tenceresine tereyağını koyup çam fıstıklarını ve bademleri kavurmaya başlayın.
  • Fıstıklar hafifçe renk değiştirince içine pirinci, Antep fıstığını, kestaneyi, kuş üzümünü ve baharatları ekleyin.
  • Hepsini beraberce 5 dakika kavurup suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın
  • Kısık ateşte 10-12 dakika pişirip altını kapatın ve bu esnada dereotunu ilave edin.
  • 15 dakika dinlendirip servis edin.