Keşkek Tarifi

Keşkek Tarifi

Keşkek tarifi malzemeleri;

  • 500 g aşurelik buğday
  • 500 g kuzu kuşbaşı ya da dana kuşbaşı
  • 10 su bardağı su
  • 250 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Kimyon
  • Kaya tuzu

Yapılışı;

  • Buğdayı geceden ıslatın.
  • Kuzu kuşbaşıyı su ve tuz ilave ederek ocağa koyun.
  • 1.5 saat pişirdikten sonra süzdüğünüz buğdayı içine ilave edip, altı kısık olarak 1 saat daha pişirin.
  • Lapa kıvamında olmasına dikkat edin ve gerekirse su ilave edin.
  • Suyunu çekmeye başladığında tahta kaşık ya da tokmakla dövmeye başlayın. Bu esnada biber salçası ekleyin.
  • Dövme işlemini yaklaşık yarım saat kadar sürdürün ve sonuna yakın haşlanmış nohutları ekleyin.
  • Keşkek lime lime olunca altını kapatıp servis tabağına alın.
  • Servis tabağındaki keşkeğin ortasına bir çukur açın, üzerine bolca kimyon gezdirin.
  • Son olarak kızdırdığınız tereyağını ortasına dökerek servis edin.