Keşkek Tarifi
Keşkek tarifi malzemeleri;
- 500 g aşurelik buğday
- 500 g kuzu kuşbaşı ya da dana kuşbaşı
- 10 su bardağı su
- 250 g tereyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- Kimyon
- Kaya tuzu
Yapılışı;
- Buğdayı geceden ıslatın.
- Kuzu kuşbaşıyı su ve tuz ilave ederek ocağa koyun.
- 1.5 saat pişirdikten sonra süzdüğünüz buğdayı içine ilave edip, altı kısık olarak 1 saat daha pişirin.
- Lapa kıvamında olmasına dikkat edin ve gerekirse su ilave edin.
- Suyunu çekmeye başladığında tahta kaşık ya da tokmakla dövmeye başlayın. Bu esnada biber salçası ekleyin.
- Dövme işlemini yaklaşık yarım saat kadar sürdürün ve sonuna yakın haşlanmış nohutları ekleyin.
- Keşkek lime lime olunca altını kapatıp servis tabağına alın.
- Servis tabağındaki keşkeğin ortasına bir çukur açın, üzerine bolca kimyon gezdirin.
- Son olarak kızdırdığınız tereyağını ortasına dökerek servis edin.