Kestaneli Lanaha Sarma Tarifi
Kestaneli lahana sarma tarifi malzemeleri;
- 1 adet orta boy sarmalık lahana
- 500 g kuru soğan
- 125 g pirinç
- 50 g kestane
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Sarma suyu için;
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı limon
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Yapılışı;
- Lahana yapraklarını kaynama noktasındaki sıcak suda yavaş yavaş çevirerek açın.
- Bütün harcı güzelce harmanlayın
- Kestaneleri parçalayın
- Her sarmaya bir tane parçalanmış kestane olacak şekilde harçla beraber yayın ve sıkıca sarın.
- Sarılmış lahanaları, aralarında boşluk kalmayacak şekilde orta boy bir tencereye dizin.
- Sarma suyunu bir kapta homojen hale gelecek şekilde karıştırın ve tencereye ekleyin. Üzerine, sarmaları bir parmak kalınlığında geçecek şekilde su ilave edin.
- Su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte toplam 75 dakika pişirip servis edin.