Kestaneli Lanaha Sarma Tarifi

Kestaneli Lanaha Sarma Tarifi

Kestaneli lahana sarma tarifi malzemeleri;

  • 1 adet orta boy sarmalık lahana
  • 500 g kuru soğan
  • 125 g pirinç
  • 50 g kestane
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Sarma suyu için;

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı limon
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

Yapılışı;

  • Lahana yapraklarını kaynama noktasındaki sıcak suda yavaş yavaş çevirerek açın.
  • Bütün harcı güzelce harmanlayın
  • Kestaneleri parçalayın
  • Her sarmaya bir tane parçalanmış kestane olacak şekilde harçla beraber yayın ve sıkıca sarın.
  • Sarılmış lahanaları, aralarında boşluk kalmayacak şekilde orta boy bir tencereye dizin.
  • Sarma suyunu bir kapta homojen hale gelecek şekilde karıştırın ve tencereye ekleyin. Üzerine, sarmaları bir parmak kalınlığında geçecek şekilde su ilave edin.
  • Su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte toplam 75 dakika pişirip servis edin.