Lebeniye Tarifi
Lebeniye tarifi malzemeleri;
- 250 g yağsız kuzu kuşbaşı
- 1 kg süzme yoğurt
- 10 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet yumurta
- 1 kaşık un
- 5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nane
- Karabiber
- Kaya tuzu
Yapılışı;
- Kızı etini su, tuz ve karabiber ile 1 saat haşlayın
- Haşlanan etleri tencereden çıkarıp didikleyin ve tekrar tencereye koyun.
- İçine haşlanmış nohut, pirinç ve karabiber ilave edip 30 dakika daha pişirmeye devam edin.
- Başka bir tencerede yoğurt, yumurta ve unu iyice karıştırın ve kısık ateşe ayarlanmış ocağa koyun. Hiç durmadan karıştırmaya devam edin, ta ki yoğurdunuzdan dumanlar çıkıncaya kadar.
- Diğer tarafta hazır olan tencerenin altını kapatıp üzerine yoğurdunuzu karıştırarak yavaş yavaş ilave edin.
- Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırın ve bir kepçenin içine naneyi koyun. Kepçeyi çorbanın üzerine getirip zeytinyağını ilave edin ve kızaran nanelerin çorbanın üzerine dökülmesini bekleyin.
- Güzelce karıştırıp servis edin.