Lebeniye Tarifi

Lebeniye Tarifi

Lebeniye tarifi malzemeleri;

  • 250 g yağsız kuzu kuşbaşı
  • 1 kg süzme yoğurt
  • 10 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet yumurta
  • 1 kaşık un
  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nane
  • Karabiber
  • Kaya tuzu

Yapılışı;

  • Kızı etini su, tuz ve karabiber ile 1 saat haşlayın
  • Haşlanan etleri tencereden çıkarıp didikleyin ve tekrar tencereye koyun.
  • İçine haşlanmış nohut, pirinç ve karabiber ilave edip 30 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Başka bir tencerede yoğurt, yumurta ve unu iyice karıştırın ve kısık ateşe ayarlanmış ocağa koyun. Hiç durmadan karıştırmaya devam edin, ta ki yoğurdunuzdan dumanlar çıkıncaya kadar.
  • Diğer tarafta hazır olan tencerenin altını kapatıp üzerine yoğurdunuzu karıştırarak yavaş yavaş ilave edin.
  • Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırın ve bir kepçenin içine naneyi koyun. Kepçeyi çorbanın üzerine getirip zeytinyağını ilave edin ve kızaran nanelerin çorbanın üzerine dökülmesini bekleyin.
  • Güzelce karıştırıp servis edin.