Mualla Tarifi

Mualla Tarifi

Mualla tarifi malzemeleri;

  • 5 adet patlıcan
  • 2 adet büyük domates
  • 250 g haşlanmış nohut
  • 250 g yeşil mercimek
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu, şeker, karabiber, kuru nane
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı;

  • Yeşil mercimeği bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bu şekilde 20 dakika bekletin.
  • Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun. Ardından büyük parçalar halinde doğrayıp, 15-20 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Domatesleri, sarımsağı ve soğanı soyup, küp küp doğrayın.
  • Mercimeklerin suyunu değiştirin ve kara suyu çıkana kadar 8-10 dakika arasında kaynatın.
  • Ardından mercimeği süzerek bir kap içerisine alın. Üzerine patlıcan hariç tüm malzemeyi ekleyerek harmanlayın.
  • Orta boy bir tencerenin tabanına, hazırladığınız harçtan bir miktar yayarak koyun.
  • Patlıcanların yarısını sıkarak sudan alın ve tenceredeki harcın üzerine dizin. Aynı işlemi harç ve patlıcan bitene kadar sırayla tekrarlayın.
  • Tencereye 1 su bardağı su ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte, kanadıktan sonra ise kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar ocakta tutup, ardından servis edebilirsiniz.