Mualla Tarifi
Mualla tarifi malzemeleri;
- 5 adet patlıcan
- 2 adet büyük domates
- 250 g haşlanmış nohut
- 250 g yeşil mercimek
- 1 adet büyük boy soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı kaya tuzu, şeker, karabiber, kuru nane
- 1 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı;
- Yeşil mercimeği bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bu şekilde 20 dakika bekletin.
- Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun. Ardından büyük parçalar halinde doğrayıp, 15-20 dakika tuzlu suda bekletin.
- Domatesleri, sarımsağı ve soğanı soyup, küp küp doğrayın.
- Mercimeklerin suyunu değiştirin ve kara suyu çıkana kadar 8-10 dakika arasında kaynatın.
- Ardından mercimeği süzerek bir kap içerisine alın. Üzerine patlıcan hariç tüm malzemeyi ekleyerek harmanlayın.
- Orta boy bir tencerenin tabanına, hazırladığınız harçtan bir miktar yayarak koyun.
- Patlıcanların yarısını sıkarak sudan alın ve tenceredeki harcın üzerine dizin. Aynı işlemi harç ve patlıcan bitene kadar sırayla tekrarlayın.
- Tencereye 1 su bardağı su ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte, kanadıktan sonra ise kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar ocakta tutup, ardından servis edebilirsiniz.