Soğan Dolması Tarifi

Soğan Dolması Tarifi

Soğan dolması tarifi malzemeleri;

  • 1 kg iri soğan
  • 250 g yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • ¼ demet kıyılmış maydanoz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kaya tuzu
  • Yeterince su

Yapılışı;

  • Soğanların birini incecik kıyın ve bir kenara ayırın.
  • Kalan soğanları soyduktan sonra kenarına bir uçtan bir uca bıçak yardımı ile bir çizik atın
  • Bu soğanları 15 dakika bol suda haşlayıp süzün
  • Daha sonra bıçakla çizdiğiniz yerden yaprak yaprak ayırıp bir kenara alın.
  • Bir kabın içine kıydığınız soğanı, maydanozu, kıymayı, yıkadığınız pirinci ve baharatları koyun.
  • Güzelce yoğurup zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edin.
  • Hazırladığınız harcı soğan yapraklarının arasına 1 tatlı kaşığı olacak şekilde yerleştirip soğan yaprağını yuvarlayın.
  • Hazırladığınız dolmaları yayvan bir tencereye sırayla dizin.
  • Ardından üzerine bir tabak yerleştirin. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin.
  • Biraz tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 45 dakika daha pişirin.
  • Altını kapatıp tencerenin üzerindeki tabağı alın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, dinlenmeye bırakın. 15 dakika sonra servis edin.