Soğan Dolması Tarifi
Soğan dolması tarifi malzemeleri;
- 1 kg iri soğan
- 250 g yağlı kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- ¼ demet kıyılmış maydanoz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kaya tuzu
- Yeterince su
Yapılışı;
- Soğanların birini incecik kıyın ve bir kenara ayırın.
- Kalan soğanları soyduktan sonra kenarına bir uçtan bir uca bıçak yardımı ile bir çizik atın
- Bu soğanları 15 dakika bol suda haşlayıp süzün
- Daha sonra bıçakla çizdiğiniz yerden yaprak yaprak ayırıp bir kenara alın.
- Bir kabın içine kıydığınız soğanı, maydanozu, kıymayı, yıkadığınız pirinci ve baharatları koyun.
- Güzelce yoğurup zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edin.
- Hazırladığınız harcı soğan yapraklarının arasına 1 tatlı kaşığı olacak şekilde yerleştirip soğan yaprağını yuvarlayın.
- Hazırladığınız dolmaları yayvan bir tencereye sırayla dizin.
- Ardından üzerine bir tabak yerleştirin. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin.
- Biraz tuz ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 45 dakika daha pişirin.
- Altını kapatıp tencerenin üzerindeki tabağı alın.
- Tencerenin kapağını kapatıp, dinlenmeye bırakın. 15 dakika sonra servis edin.