Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr (yaklaşık 2, 5 su bardağı kadar ) barbunya
  • 2 küçük havuç
  • 1 patates
  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 küp şeker
  • 1 tahta kaşığı domates salçası
  • tuz (2-3 tatlı kaşığı)

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı

  1. 1 gün önceden, barbunyaları tuzlu soğuk suya koyup, ağzını kapakla kapatıyoruz. Ertesi gün barbunyalarımız şişmiş olacak.
  2. Suyunu süzüp yıkıyoruz ve tenceremize alıp, üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 20-25 dk sonra (bu süre barbunyanızın cinsine göre değişebilir) barbunyalarımız hafif yumuşamış olacak. Suyunu süzüp bir kenara alıyoruz.
  3. Tencereye yağı, yemeklik doğranmış soğanı ve havuçları alıp kavurmaya başlıyoruz.
  4. Sırasıyla ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak, patates, salçayı da alıp kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Sonra süzmüş olduğumuz barbunyaları ilave edip, şekeri atıyoruz.
  6. En son 1, 5 lt kadar su ve tuzunu ilave edip, yemek iyice suyunu çekip, barbunyalar yumuşayıncaya kadar (gerekirse biraz daha su ilavesiyle) yemeğimizi pişiriyoruz.
  7. Pişen yemeği tencerenin içinde, kapağını açmadan, oda ısısına gelene kadar muhafaza ediyoruz.
  8. Oda ısısına geldikten sonra, buzdolabına kaldırıyoruz ve soğuyunca servis ediyoruz, afiyet olsun.