Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr (yaklaşık 2, 5 su bardağı kadar ) barbunya
- 2 küçük havuç
- 1 patates
- 1 tane soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 küp şeker
- 1 tahta kaşığı domates salçası
- tuz (2-3 tatlı kaşığı)
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı
- 1 gün önceden, barbunyaları tuzlu soğuk suya koyup, ağzını kapakla kapatıyoruz. Ertesi gün barbunyalarımız şişmiş olacak.
- Suyunu süzüp yıkıyoruz ve tenceremize alıp, üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 20-25 dk sonra (bu süre barbunyanızın cinsine göre değişebilir) barbunyalarımız hafif yumuşamış olacak. Suyunu süzüp bir kenara alıyoruz.
- Tencereye yağı, yemeklik doğranmış soğanı ve havuçları alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Sırasıyla ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak, patates, salçayı da alıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Sonra süzmüş olduğumuz barbunyaları ilave edip, şekeri atıyoruz.
- En son 1, 5 lt kadar su ve tuzunu ilave edip, yemek iyice suyunu çekip, barbunyalar yumuşayıncaya kadar (gerekirse biraz daha su ilavesiyle) yemeğimizi pişiriyoruz.
- Pişen yemeği tencerenin içinde, kapağını açmadan, oda ısısına gelene kadar muhafaza ediyoruz.
- Oda ısısına geldikten sonra, buzdolabına kaldırıyoruz ve soğuyunca servis ediyoruz, afiyet olsun.