Zeytinyağlı İç Bakla
Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi İçin Malzemeler;
-
600 gram iç bakla
-
2 adet orta boysoğan
-
3 yemek kaşığı zeytin
-
2 diş sarımsak
-
1 adet küp şeker
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1,5 su bardağı su
Üzeri için:
-
1 çay bardağı zeytinyağı
-
1/2 demet dereotu
Zeytinyağlı yemeklerde pişerken içine şeker eklemek ve pişip soğuduktan sonra sızma zeytinyağı ilave etmek lezzetine lezzet katmanızı sağlar. Pişme süresi baklanızın büyüklüğüne ve cinsine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
-
Soğanların kabuklarını soyun ve ince ince yemeklik bir biçimde doğrayın.
-
Sarımsakların da kabuklarını soyup minik minik doğrayın.
-
Tencerenin içine zeytinyağı ve soğanları alın. Güzelce kavurun.
-
Ardından iç baklaları da ilave edip birkaç dakika daha kavurup üzerine su, tuz ve şekerini ilave edin.
-
Kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Bu süre baklanızın tazeliğine göre uzayıp kısalabilir.
-
Pişen baklaları oda sıcaklığında bir müddet dinlendirin. Dinlenen ve ılık bir hale gelen baklaların üzerine zeytinyağı gezdirin ve ince kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.